Skip to content

Batterilagring med solel

Investera i ett solcellsbatteri.
Lagra och dela med dig av överskottsel.

Solcellsbatterier erbjuder flera fördelar. De möjliggör lagring av egenproducerad solel för användning på kvällar och mörka dagar eller för att ladda din elbil nattetid. Dessutom kan du undvika att sälja överskottsel till låga priser. Vanligt just nu är att nyttja batterier för att frekvensbalansera elnätet mot ersättning, vilket gör solcellsbatterier till en smart och lönsam investering.

fördelar med batteri

  • Energilagring: Solcellsbatterier lagrar överskottsel för användning vid behov. 
  • Självförsörjning: Minskar beroendet av externa energikällor och elnätet.
  • Elbilsfördel: Praktiskt för att ladda elbilar under natten.
  • Ekonomisk vinning: Undviker försäljning av överskottsel till låga priser och kan bidra till frekvensbalansering mot ersättning.

När du som privatperson köper ett batteri med installation till ditt hem har du oftast rätt till en skattereduktion på 50 procent från Skatteverket. Vi hjälper dig hitta rätt batteri och hjälper dig med hela installationen.

Tjäna pengar på ditt batteri med STÖDTJÄNSTER

Idag finns en rad olika stödtjänster som tillhandahålls för att stötta och stabilisera kraftsystemet. En av de mest lönsamma tjänsterna idag är att frekvensbalansera elnätet.

Frekvensbalansering är som att hålla en musikorkester i takt, fast för elnätet. Det handlar om att matcha den producerade elen med efterfrågan i realtid, så att allt fungerar smidigt. Frekvensbalansering skapar en mer tillförlitlig elförsörjning, minskar risken för strömavbrott och bidrar till en stabil elkostnad och en mer hållbar och effektiv energianvändning.

I takt med att elnätet utvecklas, ökar efterfrågan på batterier som kan bidra till att upprätthålla stabiliteten. Genom att upplåta ditt batteri och göra det tillgängligt för frekvensbalansering i det svenska elnätet via stödtjänster har du möjlighet att få ekonomisk ersättning. Det gör frekvensbalansering till win-win för både energiföretag och användare.

Låter det intressant? Läs gärna mer i vår FAQ och tveka inte att höra av dig så hjälper vi dig med installation och att komma igång.

balansera med Checkwatt

Delidel samarbetar med Checkwatt, ett företag som erbjuder stödtjänster till din anläggning för att göra den så lönsam som möjligt. Idag är frekvensbalansering av Sveriges elnät det mest lönsamma alternativet.

Genom Checkwatts tjänst kan både företag och hushåll få ersättning för att bidra till elnätets stabilitet med lagrad el från batterier. Via Checkwatts system får du tillgång till en visualiseringsportal, EnergyInBalance, som ger insikter i ditt batterilagers prestanda och din ersättning. Din ersättning beror på storleken på din solcellsanläggning samt såklart mängd producerad och lagrad el. På Checkwatts hemsida kan du få en generell prognos om hur mycket ersättning du kan få genom frekvensbalansering.

Vi på Delidel erbjuder installation av Checkwatts system, oavsett om du har en befintlig solcellsanläggning med batteri eller är intresserad av en ny anläggning med batterilagring.

Checkwatt_NEG

solceller + batteri = sant

Vi på Delidel rekommenderar att köpa ett batteri till din solcellsanläggning eftersom fördelarna är många. Du sparar också pengar på att installera ett batteri i samband med solceller i och med den mycket fördelaktiga skattereduktionen för solcellsbatterier. Naturligtvis hjälper vi dig välja rätt batteri och guidar dig genom hela processen att komma igång med stödtjänster när vi installerar ditt batteri.

FRÅGOR & SVAR

Hitta svar i vår FAQ eller kontakta oss, vi hjälper dig gärna!