EN RUBRIK OM MILJÖ

EN RUBRIK OM MILJÖ

Det knappast undgått någon att förbränning av fossila bränslen som kol, gas och olja är orsaken till våra största miljöproblem och grunden till den förödande globala uppvärmningen. Och att vi människor bär ansvaret. Dessutom är fossila bränslen inga förnybara energikällor och på väg att ta slut. Det krävs en tydlig förändring i vårt synsätt och en snabbare omställning till mer hållbara energikällor för att vända den negativa trenden. Med solel tar vi steg bort från fossila bränslen mot en ljusare framtid.

SMÅ STEG OCH STORA EFFEKTER

Det kanske inte känns så men din insats skulle betyda mycket. Att välja en förnybar energikälla som solel är att agera klimatsmart samtidigt som du visar vägen för fler hur man kan ta steg mot en mer hållbar livsstil. Med solpaneler på taket minskar du din klimatpåverkan utan att tumma på något i din vardag. Du får ren el uttagen och ett godare samvete varje dag. Vänta inte till i morgon för att göra skillnad idag.

FÖRDELAR MED SOLEL:
  • Solen är vår starkaste energikälla och 100% förnybar. Den tar aldrig slut.

  • Elproduktion via solpaneler avger inte koldioxid eller andra utsläpp som påverkar atmosfären.

  • Energiåterbetalningstiden för solpaneler är 2-3 år i Sverige, vilket är väldigt lite jämfört med andra alternativ inom energisektorn*.

  • Huvuddelen av en solpanel består av kisel som är det näst vanligaste grundämnet på jorden.

  • Livslängden på solpaneler är lång.

  • Mer?

* Solcellers enda negativa miljöpåverkan sker när de produceras. Energiåterbetalningstiden anger hur lång tid det tar att generera motsvarande mängd energi som användes vid tillverkning, transport och drift.

alla delar nedan ska inte var med. Vilket ska bort? Och vad kan vi vaska fram för siffror och fakta?

KLIMATPÅVERKAN

En solpanelsanläggning på en normalstor villa producerar omkring 000000 kWh under sin livstid. Det motsvarar:

TILLAGADE MÅLTIDER/VECKA

FLYGRESOR T/R SVERIGE-THAILAND

PLANTERADE TRÄD

MIL BILKÖRNING/ÅR

VISSTE DU ATT:

Endast 0,1% av Sveriges energiproduktion kommer från solen idag. Om alla som kan i Göteborg skulle installera solpaneler skulle den energiproduktionen motsvara nästan hela Göteborgs totala elförbrukning.

VISSTE DU ATT:

Det finns 23 miljarder ton koldioxid i atmosfären just nu. Den ska inte vara där. Om vi producerade all världens elbehov med solceller skulle den minska till 1 miljard ton. Och på så småningom skulle den gå ner till 0.

LÅT SOLEN GÖRA JOBBET

Är du redo att göra vad du kan för att minska din klimatpåverkan? För oss på Delidel är det viktigt att det känns rätt och eftersom vi brinner för solen berättar vi gärna mer. Vi kan hjälpa dig med en kostnadsfri uppskattning av ditt tak redan idag.

LÅT OSS PRATA SOLEL!

Vi berättar gärna mer om hur du kan minska din klimatpåverkan såväl som dina elkostnader. Hör av dig för en kostnadsfri uppskattning av ditt hus.

Delidel_klimat

DeliDel © 2020